Een oplichter heeft bij een winkel onlangs 'betaald' met een valse bank-app. Na verschillende mislukte pogingen om te pinnen zou hij het geld zogenaamd wel even overmaken. Let altijd goed op als iemand iets van je koopt!

In de winkel was het erg druk en een van de klanten kreeg het niet voor elkaar om te pinnen. Elke keer kreeg hij een foutmelding. Uiteindelijk pakte de man zijn telefoon en liet een betaal-app aan de caissière zien. Het bedrag dat hij moest afrekenen zou hij via de app overschrijven. Later bleek dat het om een nep-app ging.

Niet overgemaakt

De rij achter de man was ondertussen erg lang en enkele klanten werden ongeduldig. Daarom ging de caissière akkoord met het voorstel. Ze zag dat het juiste bedrag inderdaad overgeboekt zou zijn en de aankopen van de man mochten mee. Het geld is echter nooit op de rekening van de winkel bijgeschreven.

Controleren

Als iemand iets van je koopt, reken dan contant af of zorg dat je zeker weet dat het bedrag op je rekening staat voordat je de goederen meegeeft. Kijk daarbij altijd op je eigen telefoon of computer en niet op die van degene die moet betalen. Je kan bij sommige banken ook zelf een betaalverzoek sturen. Als je dit doet, zie je direct of het bedrag is bijgeschreven of niet.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd