Het was de laatste tijd stil rond Apple als het aankomt op nepmails, maar recentelijk gaan er toch weer berichten rond over je 'Apple ID'. Waar het voorheen ging over 'criminelen die proberen in te loggen op je account', gaat het in de nieuwe mail over 'ongebruikelijke activiteit op uw account'. En deze nuance klinkt tóch wat overtuigender.

Wat staat er precies in het bericht?

We hebben de tekst voor je uitgeschreven, zodat je het bericht kunt herkennen: 'Geachte klant, We hebben ongebruikelijke activiteit op uw account gedetecteerd en deze tijdelijk vergrendeld. Als u een nieuw apparaat gebruikt dat we niet herkennen, of als u de cookies heeft verwijderd van het apparaat dat u gewoonlijk gebruikt, moeten we enkele aanvullende controles uitvoeren om te bevestigen dat u het bent. Klik op de onderstaande link en volg de instructies om uw account te ontgrendelen. (link)

Met vriendelijke groet,

Apple Support'

Klik niet op de link

Klik uiteraard niet op de link en verwijder de mail. Het bericht is niet afkomstig van Apple en de link om je account te ontgrendelen verwijst naar een valse website. De gegevens die daar worden ingevoerd, vallen in handen van oplichters.

Oude nepberichten van 'Apple'

We hebben een aantal van de eerdere berichten voor je op een rijtje gezet: