Het Openbaar ministerie heeft drie jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen R. S., die zich in de periode van 2013 tot 2015 voordeed als dakdekker. De man maakte tientallen ouderen in totaal ruim 14.000 euro afhandig door hen wijs te maken dat hun dak gerepareerd moest worden.

In 2015 besteedde Opgelicht?! in een uitzending aandacht de praktijken van R. S. Deze 'dakdekker' stelde zich aan zijn slachtoffers voor als Richard Verbeek. Hij vertelde hen dat hij had gezien dat er gebreken aan het dak waren. Hierbij noemde hij de naam van een bestaand dakdekkersbedrijf. R. S. vroeg zijn slachtoffers een aanbetaling te doen, zodat hij materialen kon kopen voor de reparatie. Vervolgens ging hij er met het geld vandoor.

Verdacht van 26 gevallen van oplichting

In het voorjaar van 2015 werd R. S. opgepakt. Hij liep tegen de lamp toen hij bij iemand aanbelde die beveiligingscamera's had opgehangen. De nepdakdekker bleek in het verleden vaker veroordeeld te zijn geweest voor soortgelijke praktijken. Het OM ziet niets in een behandeling van de man en eiste op maandag 22 januari een onvoorwaardelijke celstraf van drie jaar tegen S. Ook moet de man van het OM een schadevergoeding van 14.000 euro terugbetalen aan 18 slachtoffers.

De rechtbank in Den Haag doet op 5 februari uitspraak in deze zaak.

Gerelateerd