Tegen een vader (68) en zoon (41) die meer dan honderd mensen zouden hebben opgelicht met beleggingen in een vakantiepark in de Franse Dordogne, zijn celstraffen geëist van respectievelijk 21 en 12 maanden.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hen ervan dat zij mensen onder valse voorwendselen geld lieten inleggen. Ze beloofden daarmee te investeren in het park en garandeerden een vast rendement van 9,25 procent. Maar niemand zag zijn geld terug.

2,5 miljoen euro

Het OM beschuldigde de twee bestuurders van een vennootschap woensdag voor de rechtbank in Amsterdam van beleggingsfraude, oplichting en het witwassen van het geld. In totaal brachten de inleggers zo'n 2,5 miljoen euro bijeen, variërend van 12.500 tot 112.500 euro per deelnemer. Maar dat geld ging volgens de officier van justitie niet naar het project FIP Lac de la Gardonne. Met het geld werd de rente aan andere beleggers betaald, evenals salarissen van bestuurders en kosten van de organisatie.

OM vindt vorderingen terecht

Het OM vindt vorderingen die benadeelden hebben ingediend tegen het tweetal terecht. De zaak tegen een andere bestuurder werd aangehouden.

Bron: ANP