Oplichters gaan steeds sluwer te werk om je geld afhandig te maken. In een recent incident is een bejaard echtpaar slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een 'postbezorger' liet het echtpaar een klein bedragje pinnen vanwege onbetaalde verzendkosten. Vervolgens gingen de oplichters ervandoor met de bankpas.

Tegenwoordig kopen veel mensen online, waardoor het niet gek is wanneer een bezorger een pakket komt afleveren. Maar ook als je niet veel online koopt, kun je slachtoffer worden.

Hoe de truc in zijn werk gaat

De truc werkt als volgt; een zogenaamde postbezorger staat voor je deur om een pakket af te leveren. De 'bezorger' geeft aan dat de 'verzendkosten' nog niet helemaal zijn betaald, dit is vaak rond de twee euro. Vervolgens moet je dit bedrag pinnen. Hierbij verwisselt de 'postbezorger' ongemerkt je pas voor een nepexemplaar. Dit kan gebeuren tijdens een zogenaamd technisch mankement, waardoor het apparaat met pas en al uit je handen wordt gehaald. Later ontdek je dat je een neppasje hebt teruggekregen en wordt je rekening leeg gepind door de oplichter, die de pincode tijdens de transactie heeft afgekeken.

Bejaard echtpaar gedupeerd in Zaandam

De politie vertelt via Facebook hoe op bovengenoemde wijze woensdag een bejaard echtpaar is opgelicht in Zaandam. Het geniepige is dat de oplichters het echtpaar van te voren telefonisch hebben benaderd over de komst van de zogenaamde postbezorger. De slachtoffers werden voor 250 euro gedupeerd. Heb je iets gezien? Bel dan de politie voor tips op 0900-8844. Staan ze bij jou voor de deur, bel dan 112.

Bron: Politie Zaanstreek / Opgelicht?!

Gerelateerd