Heb je een bericht gekregen van 'Netflix' waarin staat dat je betaalinformatie moet worden geverifieerd? Pas dan op! Dat bericht is niet verstuurd door Netflix, maar door oplichters die uit zijn op jouw account!

Volgens het Engelstalige mailtje is je betaalinformatie niet geverifieerd. Daarom moet je via de link in het bericht je betaalinformatie bijwerken. Als je dit niet doet, wordt je Netflix-account verwijderd. Trap er niet in!

Informatie terecht bij oplichters

De link in het mailtje brengt je naar een phishingsite. Hier wordt om verschillende gegevens gevraagd, zoals je accountinformatie en betaalgegevens. Alles wat je invult, komt terecht bij oplichters. Zo kunnen zij je account overnemen en je gegevens misbruiken.

Lees ook: Hoe herken ik valse e-mails?

Geen Engelstalige mails versturen

Netflix heeft eerder aan Opgelicht?! laten weten dat het bedrijf géén Engelstalige berichten verstuurt als je account gewoon Nederlands is. Als er problemen zijn met je betaling, is het niet mogelijk om films of series te kijken op Netflix. 'Op elk willekeurig apparaat krijg je dan de melding dat je de betaling moet bijwerken om te kunnen afspelen,' meldt het bedrijf aan Opgelicht?!. 'de melding wordt ook bovenaan elke pagina van de website getoond, als het abonnement in de wacht staat. Die melding is niet te missen, haha.'

Zelf de url intypen

Twijfel je of je op de echte site van Netflix bent? Dan geeft het bedrijf je de tip om 'www.netflix.com' in je browser te typen. De link in deze valse mail sluist je bijvoorbeeld door naar 'netflix.login-user-membership'. Dat zijn genoeg redenen om deze valse mail gewoon weg te gooien.

Veelvoorkomende phishingmails

Gerelateerd