Een 80-jarige vrouw is het slachtoffer geworden van een nieuwe babbeltruc. Met een smoes over niet-betaalde boodschappen wist een oplichter haar bankpas te bemachtigen. Vervolgens werd €3000,- van haar rekening gehaald.

Toen het slachtoffer thuiskwam na het boodschappen doen, werd ze door een man aangesproken. Hij beweerde dat ze vergeten was sommige boodschappen af te rekenen en dat moest ter plekke alsnog. Nadat de vrouw haar pincode intoetste, werd haar pinpas gestolen. Later neemt een vrouw met de gestolen pinpas €3000,- op bij een bank aan het Neude in Utrecht.

Andere babbeltruc: 'weg naar ziekenhuis'

De vrouw die met de buitgemaakte bankpas pinde, stal een week eerder al de bankpas van een bejaard stel in Houten. In een supermarkt werd hun pincode afgekeken. Toen de slachtoffers thuiskwamen, vroegen twee vrouwen en een man de weg naar het ziekenhuis. Toen de oudere vrouw het uitlegde, deed het drietal alsof ze het niet begrepen en vroegen of ze mee naar binnen mochten.

Terwijl de vrouw de route tekende, werd haar bankpas uit haar tas gestolen. Een paar uur later werd het echtpaar gebeld door een medewerker van de bank, met een bericht over vermoedelijke fraude. Zo werd de diefstal van de pas ontdekt. Ook hier werd €3000,- gestolen

Signalement

De verdachte is een lichtgetinte vrouw van ongeveer 20 tot 25 jaar met een gezet postuur. Ze droeg een grijze wollen muts, een donkerblauwe jas, een grijze sjaal met sterren, een lichte trui/blouse met glitteropdruk en een lichtblauwe spijkerbroek met scheuren. Heb jij informatie over deze verdachte? Bel dan naar 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bron: AD.nl

Meer veelvoorkomende babbeltrucs

Gerelateerd