Opgelicht?! krijgt veel meldingen over een e-mail waarin staat dat de ontvanger een iPhone X gewonnen heeft.

De telefoon zou klaar zijn voor verzending. De ontvanger moet alleen nog het adres updaten via de link. In de mail staat, na de bekendmaking dat je een iPhone hebt gewonnen, dat de winnaar zo snel mogelijk bekend wordt gemaakt.

Helemaal onderaan het bericht staat dat de mail is verstuurd door 'dutchaanbiedingen'. Om deel te kunnen nemen aan de acties, zou je altijd op de links in de mails van deze afzender moeten klikken. Ook wil 'dutchaanbiedingen' graag dat je het afzenderadres toevoegt aan je adresboek, zodat de mails niet in je spambox belanden.

Advies

Klik niet op de link in de mail en vul je gegevens niet in. Je hebt geen iPhone X gewonnen en de afzender probeert met deze mail jouw gegevens te achterhalen. Aan de afzender is te zien dat deze mail niet afkomstig is van een betrouwbaar bedrijf of organisatie. Laat je niet misleiden door het gebruik van jouw e-mailadres in het bericht. Deze actie is te mooi is om waar te zijn.

Niet uitschrijven

In dit soort mailtjes staat vaak de optie om je uit te schrijven. Klik hier niet op! Hiermee bevestig je alleen maar dat jouw e-mailadres actief gebruikt wordt. De kans is groot dat je vervolgens nog meer spam ontvangt. Je kunt het beste deze afzender blokkeren.

Gerelateerd