De Franse politie waarschuwt voor nepagenten. Het zou gaan om een goed georganiseerde bende, die ’s nachts langs de snelweg actief is. Ze zijn onder meer gesignaleerd op de A7 en A9, in Zuidoost-Frankrijk.

De nepagenten rijden in een gewone auto met zwaailicht en dwingen hun slachtoffer op de vluchtstrook te stoppen. Ze beweren dat ze bezig zijn met een drugscontrole en dat ze de auto willen doorzoeken. Tijdens het controleren van de bagage en portemonnees van de inzittenden nemen de ‘politiemannen’ waardevolle spullen weg. Vervolgens gaan ze er snel vandoor. ??

Volgens de Franse politie is het niet moeilijk deze oplichtingstruc te herkennen. De nepagenten zijn in de nacht actief, tussen 02:00 uur en 06:00 uur. Echte agenten dragen uniforms en rijden in gemarkeerde politieauto’s tijdens dit soort controles. Ze leiden niemand naar de vluchtstrook, maar altijd naar een afrit of parkeerplaats. De politie adviseert bij twijfel door te rijden. Vermoed je dat er nepagenten actief zijn, bel dan direct 112 en geef het type auto en de locatie door.

Bron: Weblog.toerisme-europa.eu

Gerelateerd