Een opmerkelijk verhaal: de Japanse politie onderzoekt een oplichtingszaak waarbij een vrouw werd bedrogen door iemand die zich voordeed als een ruimtevaarder en geld vroeg om terug te keren naar de aarde. De vrouw, 65 jaar oud, werd verliefd op de oplichter via Instagram en betaalde 4,4 miljoen yen (bijna 31.000 euro), meldt Nu.nl

Verliefd

Volgens Japanse media had de vrouw contact met de oplichter via de app Line. De 'astronaut' verklaarde dat zijn vertraagde reacties te wijten waren aan slechte ontvangst in de ruimte. De vrouw raakte overtuigd van zijn verhaal toen hij foto's toonde van de aarde en het internationale ruimtestation ISS waar hij naar eigen zeggen verbleef. Hij verklaarde ook verliefd te zijn op de vrouw, wat haar nog enthousiaster maakte.

Geen geld voor terugvlucht naar de aarde

De nep-ruimtevaarder stelde voor om met haar te trouwen, maar zei dat hij niet genoeg geld had voor een terugvlucht naar de aarde. De vrouw maakte in vijf betalingen 4,4 miljoen yen over, in de veronderstelling dat het geld zou worden gebruikt voor de raket en landingsrechten. Toen de oplichter om meer geld vroeg, begon de vrouw argwaan te krijgen en deed ze aangifte bij de politie. De zaak wordt door de Japanse politie behandeld als een geval van datingfraude.

Bron: Nu.nl