Heb je een e-mail ontvangen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) over gemeentelijke naheffing en rioolheffing? Let dan op! Je hebt een vals bericht in je mailbox.

Volgens het zogenaamde CJIB ben je nalatig geweest en dien je een bedrag van €79,95 over te maken. Dit bedrag is een restschuld van een betaling die eerder had moeten plaatsvinden voor gemeentelijke naheffing en rioolheffing.

Openbaar Ministerie

Als je je schuld niet onmiddellijk betaalt zou het 'CJIB' genoodzaakt zijn het Openbaar Ministerie (OM) in te schakelen. Het OM zou je op hun beurt direct aanhouden en voor minimaal 30 dagen in gijzeling nemen. Laat je hier niet bang door maken! Op deze manier probeert de afzender van de e-mail geld van je te ontfutselen.

Niet het echte CJIB

Het in de e-mail genoemde rekeningnummer is niet het rekeningnummer van het CJIB. Daarnaast vraagt het CJIB je überhaupt nooit via e-mail om achterstallige betalingen over te maken.

Echte boete CJIB?

Verwijder deze nepmail onmiddellijk en maak geen geld over. Wil je weten hoe een echte e-mail van het CJIB eruit ziet? Dat kun je hier bekijken.

Gerelateerd