Er gaat een mail rond uit naam van de Rabobank met in de koptekst de melding 'Doe de Rabo Financiële Update'. Qua opmaak is de mail behoorlijk geslaagd, dus lees je de mail niet aandachtig, dan kan het je zomaar veel geld kosten.

De financiële update is noodzakelijk omdat je huidige betaalproduct qua mogelijkheden en veiligheid niet langer aansluit op de dienstverlening die de Rabobank beoogt te bieden, is het verhaal. Daarom moet je voor 31 januari het één en ander rechtzetten, en dat kan via de meegestuurde link. Deze verwijst uiteraard naar een nagemaakte inlogomgeving: in feite stuur je je inloggegevens door naar oplichters, die je rekening in een handomdraai weten te plunderen

Spelfouten en algemene aanhef

De mail bevat uiteraard ook de nodige spelfouten, maar we kunnen ons voorstellen dat je daar in de gauwigheid overheen leest. De aanhef hebben we ook vaker gezien: 'Geachte relatie' wordt door een échte bank nooit gebruikt, maar omdat oplichters jouw naam niet kennen, is dat vaak de aanhef waar ze de mail mee beginnen.

Instant Payments

De link onder de passage 'Instant Payments' verwijst verwarrend genoeg wel naar de echte Rabobank-website. Dat is een truc om de mail geloofwaardiger te doen lijken. Heb jij deze mail gehad, dan weet je bij dezen dat je 'm direct kunt verwijderen.