Heb je een brief gekregen met een uitnodiging voor een koffiefeest waar je overladen zal worden met cadeaus? Bel niet naar het nummer dat in deze brief staat om een plekje te reserveren. Het gaat om oplichting. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

In de brief staat dat de ontvanger een eerdere editie van het feest heeft gemist. Het zou om een evenement gaan waar veel en grote cadeaus worden uitgedeeld. Enkele voorbeelden: een televisie, een cadeaumand en ‘een cadeau uit de voorjaarsverloting’. De brief lijkt wat betreft tekst en boodschap erg op de brief van Palingrokerij Visser waar we eerder voor waarschuwden.

Opvallend is het taalgebruik van de brief. Er staan veel taalfouten in en delen lijken uit het Duits vertaald, met hier en daar nog een Duits woord, zoals dabei, falultativ en offerieren.

Advies

Negeer deze brief. Hij is verstuurd door oplichters die de ontvanger hiermee zover probeert te krijgen naar een telefoonnummer te bellen. De beller riskeert hierbij op hoge kosten te worden gejaagd. Het lijkt er op dat de afzenders van deze brieven ouderen als doelwit uitkiezen, dus informeer ouderen in je omgeving over deze vorm van oplichting.

Update oktober 2016

Inmiddels is gebleken dat dat het 'koffiefeest' een verkoopbijeenkomst is. Een echtpaar dat op de uitnodiging inging, liet zich overhalen een matras te kopen voor maar liefst 2000 euro. Hen was wijsgemaakt dat het ging om een heel bijzonder matras. Achteraf voelde het paar zich behoorlijk opgelicht.

Gerelateerd