Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor 'kaasfeesten'

  Politie waarschuwt voor 'kaasfeesten'

  De politie Pijnacker-Nootdorp heeft meerdere meldingen binnengekregen over zogeheten kaasfeesten. Tijdens de feesten worden, vaak oudere, mensen naar bijeenkomsten gelokt, waar ze tegen lage prijzen goederen en reisjes krijgen aangeboden.

  Afgelopen maandag meldde een vrouw zich bij de politie. Ze was uitgenodigd om naar 'Het grootste Kaasfeest' te komen, waar de ouderen een productpresentatie konden bijwonen. Ze vertrouwde de brief niet en waarschuwde de politie.

  Onderzoek politie

  Agenten troffen een groep mensen aan die op de bijeenkomst waren afgekomen. Uit onderzoek van de politie bleek dat de organisatie onder andere laaggeprijsde reizen aanboden, zoals drie dagen naar Sauerland all-in. Als mensen de reis wilden boeken, moesten ze direct een bedrag van 49 euro pinnen. Let op: de reizen zijn vaak nep.

  Oplichters eerder actief

  De oplichters bleken meerdere keren dezelfde oplichtingstrucs te hebben gebruikt door het hele land. Alleen al dit jaar ontving de politie in Pijnacker-Nootdorp ongeveer zes meldingen van mensen die met een aan hen geadresseerde brief benaderd waren voor zo'n bijeenkomst. De tekst staat overigens vol met spelfouten.

  Koffiefeest

  De oplichting gebeurt niet alleen onder het mom van een kaasfeest. In April doken er brieven op waarin een palingrokerij beweerde dat de ontvanger een prijs tegoed had. Ook worden regelmatig 'koffiefeesten' georganiseerd. De fraudeurs gaan hier vaak op dezelfde wijze te werk. Recentelijk ging een echtpaar in op de uitnodiging. Het stel liet zich overhalen een matras te kopen voor maar liefst 2000 euro. Hen was wijsgemaakt dat het ging om een heel bijzonder matras. Achteraf voelde het paar zich behoorlijk opgelicht.

  Alertheid geboden

  Een wijkagent van Oud-Rijswijk weet vandaag te melden dat deze vorm van oplichting onlangs ook in Vlaardingen is voorgekomen. Word je via zo'n persoonlijke brief uitgenodigd voor deze bijeenkomsten, leg deze dan naast je neer. Als je toch besluit te gaan, wees dan zeer alert. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het ook meestal zo.

  Bron: politie.nl

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant