Politie Diemen Ouder-Amstel waarschuwt voor pakketjesfraude in de buurt. Met deze truc krijg je pakketten thuis bezorgd met de naam van een ander erop.

De truc gaat als volgt: oplichters bestellen via een webwinkel verschillende spullen en laten deze op een ander adres leveren. Als de koerier aan de deur is, wordt je gevraagd om te tekenen voor ontvangst. Korte tijd later staat er een vreemde man voor de deur, die zegt dat het pakket voor hem was. Hij heeft het verkeerde adres opgegeven.

Vervolgens krijg je een betalingsherinnering thuisgestuurd, omdat je hebt getekend voor ontvangst. De schulden staan daardoor op jouw naam. De oplichters hebben immers gekozen om de goederen achteraf te betalen met acceptgiro. Dit kan resulteren in torenhoge schulden.

Advies

Geef de pakketten nooit mee aan onbekenden en stuur de goederen retour bij ontvangst! Zo weet je zeker dat de kosten niet op jou worden gedeclareerd. Eerder besteedde Opgelicht?! aandacht aan een vorm van pakketjesfraude die hierop lijkt. Bekijk het fragment voor meer informatie.

Bron: Facebook politie Diemen Ouder-Amstel

Gerelateerd