Eerder waarschuwde Opgelicht?! al voor valse e-mails die uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) verstuurd worden. Er zijn nu soortgelijke valse brieven in omloop. Hiervoor waarschuwt de politie Oldambt.

In de brief wordt je verteld dat je een bekeuring voor een snelheidsovertreding hebt ontvangen van €203,-. Hier zouden nog administratiekosten bovenop komen. De brief ziet eruit alsof deze afkomstig zou kunnen zijn van het echte CJIB. Laat je hierdoor echter niet misleiden, je hebt met een valse brief te maken.

Valse brief

Dat het een valse brief betrof, kon de politie Oldambt aan verschillende kenmerken zien. De plaats waar je te hard zou hebben gereden wordt niet genoemd in de brief. Daarnaast staat in de brief dat op de snelweg een limiet van honderd kilometer per uur zou gelden. Het CJIB schreef op hun website over valse brieven die uit hun naam worden verzonden. Als je twijfelt over de echtheid van een boete, kun je op hun pagina controleren of de brief die je ontvangen hebt echt of nep is.

Betaal niets!

Heb jij deze brief in je brievenbus ontvangen? Betaal dan niets! Je kunt de boete direct bij het oud papier gooien.

Bron: Facebook politie Oldambt

Gerelateerd