Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je kans maakt op een vliegticket ter waarde van €2500,-? Let dan op! Dit is een misleidende winactie.

In het bericht is een tabel zichtbaar waar aangegeven staat dat je niets zou hoeven betalen. Daarnaast wordt benadrukt dat je je droomreis kunt maken als je deze winactie zou winnen.

'Doe nu mee!'

Er wordt duidelijk gemaakt dat je alleen maar je gegevens in hoeft in te vullen om mee te doen aan de winactie. Je kunt je gegevens invullen door op 'Doe nu mee!' te klikken.

Algemene voorwaarden

Je komt op een website terecht die is opgemaakt in stijl van KLM. Hier wordt, zoals eerder aangegeven, om je gegevens gevraagd. Wij adviseren je om je gegevens niet in te vullen. Door op 'algemene voorwaarden' te klikken wordt namelijk duidelijk dat de afzender van de e-mail een marketingbureau is. KLM blijkt niets met deze winactie te maken te hebben. Het marketingbureau wil de gegevens die jij invult doorverkopen aan andere partijen. Als je je gegevens hier invult, zul je later worden lastiggevallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. De kans dat je uberhaupt een prijs wint is bij deze 'winactie' nihil.

Negeren en verwijderen

Wij raden je aan deze e-mail te negeren en verwijderen. In de e-mail staat onderaan dat je je kunt afmelden voor dit soort berichten. Dit is hoogstwaarschijnlijk een valse link waardoor je meer misleidende winacties in je mailbox zal ontvangen. Wil je meer tips om spammail in je mailbox te voorkomen? Lees dan hier ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd