'De mega prijs is deze week voor jou!', staat in een mail die van de Media Markt afkomstig lijkt. Ontvang je deze mail? Pas dan op, je hebt namelijk (nog) niks gewonnen.

In de mail staat dat je bent geselecteerd voor een verrassing. Dit zou een cadeaukaart zijn ter waarde van 400 euro. Het lijkt alsof je al iets hebt gewonnen, maar zodra je verder klikt, staat op de website dat je alleen maar kans maakt.

Advies

Pas goed op met dit soort 'acties'! Het lijkt alsof je iets gewonnen hebt, maar in werkelijkheid maak je alleen maar kans op een prijs. Deelname aan deze actie betekent dat je jouw gegevens als e-mailadres en telefoonnummer in moet vullen. Wie de voorwaarden leest, ziet dat je door je gegevens in te vullen toestemming geeft aan het bedrijf achter de 'actie' om voor allerlei doeleinden contact te zoeken. Deze winacties worden uit naam van allerlei bedrijven verstuurd en het is best mogelijk dat er daadwerkelijk iemand de winnaar wordt. Maar deze mails worden waarschijnlijk niet verstuurd om je te bedanken als klant, zoals vaak in de mails beweerd wordt.

Gerelateerd