Pas op: er gaat een e-mail met een misleidende winactie rond uit naam van Jumbo. Wanneer je het bericht krijgt, doe je er verstandig aan eerst de algemene voorwaarden door te nemen.

De e-mail heeft als onderwerp: 'De dure december maand komt er weer aan.' In de tekst staat dat de Sint cadeaukaarten van Jumbo weggeeft. Het zou zogenaamd gaan om waardebonnen tot wel 500 euro. Hiervoor hoef je alleen vier korte vragen in te vullen, zo staat geschreven in de mail.

Spam

Door op 'ga verder' te klikken, kom je terecht op een website die qua vormgeving lijkt op die van Jumbo. Na het beantwoorden van de vragen word je gevraagd jouw gegevens in te vullen. Ook dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Let op! In deze voorwaarden staat dat sponsoren jou mogen benaderen voor diverse acties. Dit kan voor een hoop spam in je mailbox zorgen.

Herkennen

Aan het e-mailadres van de afzender is te zien dat het bericht niet afkomstig is van de supermarkt. De naam van Jumbo staat hier niet in genoemd. Onderaan de website staat: 'Het genoemde merk/bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.'

Gerelateerd