Jouw ‘TOTAL AV-abonnement’ zou zijn verlopen, staat in het valse bericht namens Microsoft. Verleng je bescherming niet, want dit moet via een malafide link. 
 

De nepmail is afkomstig van ‘no-replay.j6QT@chiendefrance.com’. Nergens in dit mailadres komt ‘Microsoft’ voor. Je kunt er dus al vanuit gaan dat dit geen echt mailadres van Microsoft is. Ook staat er bij de datum van het bericht ‘01-01-1970’. Dit is natuurlijk erg apart. 

Het is niet de eerste keer dat online oplichters valse mails namens Microsoft versturen. Blijf in het vervolg goed geïnformeerd over dit soort pogingen tot online oplichting met onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).
 

Valse mail namens Microsoft

Valse Microsoft-link

Achter de knop ‘Nu Verlengen’ zit de link ‘http://dghdueygzv.free.nf/’ verscholen. Net als in het mailadres van de afzender, komt ook hier nergens ‘Microsoft’ in voor. Daarnaast ontbreekt de ‘s’ in ‘https’, wat aangeeft dat de verbinding tussen jouw browser en de website niet versleuteld en dus onveilig is. Genoeg reden dus om niet op de valse link te klikken. 

Toch op de link geklikt?

Het kan zijn dat cybercriminelen malware op je apparaat hebben geïnstalleerd. Voer daarom een virusscan uit. Heb je gegevens ingevuld op de website? Wijzig dan ook je wachtwoord als je die hebt ingevoerd en stel waar mogelijk tweestapsverificatie in. Neem daarnaast contact op met je financiële instelling als je betaalgegevens hebt gedeeld. Heb je nog vragen of zie je iets verdachts? Contacteer dan Microsoft voor de juiste hulp. 

Lees ook