Michael van der Plas blijft met twee medeverdachten langer in de cel op verdenking van uitkeringsfraude, witwassen en de handel in vervalste merkkleding, zo meldt het OM naar aanleiding van het besluit van de rechter-commissaris. Twee anderen zijn vrijgelaten, maar blijven wel verdacht. Het onderzoek is nog in volle gang.

Van der Plas werd vorige week aangehouden met een aantal andere verdachten, en bij verschillende invallen werd een dure auto, sommen contant geld en nagemaakte merkkleding in beslag genomen.

Hoewel het OM geen namen noemt, is wel duidelijk dat de drie personen die momenteel nog vastzitten een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Haag zijn, net als een 29-jarige Rotterdammer. Een 41-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Monster zijn op vrije voeten gekomen.

Instagram

Ook het Instagram-account van Van der Plas is nog altijd op slot op last van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder van de FIOD wist te vertellen dat dat inderdaad te maken heeft verdenking van het verkopen van nagemaakte merkkleding.

Bron: De Telegraaf