Oh nee! Heb je net zin in een filmavondje, blijkt dat je account is geblokkeerd omdat er een probleem is met je betaling. Trap er niet in! Dit is waarschijnlijk een phishingmail, verstuurd door oplichters die uit zijn op jouw creditcardgegevens.

Volgens het bericht is je account tijdelijk geblokkeerd vanwege een probleem met je betaling. Via de link in het bericht kan je het probleem zogenaamd oplossen en opnieuw toegang krijgen tot Netflix. Klik niet!

Realistische phishingsite

De link in het bericht sluist je door naar een nagemaakte website die ontzettend op de echte website van Netflix lijkt. Zelfs de links op de phishingsite verwijzen je door naar de echte website van Netflix. Hier moet je inloggen met je accountgegevens. Vervolgens moet jij je bankgegevens en creditcardgegevens invullen. Als je deze informatie invult, komen jouw persoonlijke gegevens terecht bij oplichters. Met jouw antwoorden kunnen ze je account overnemen en bijvoorbeeld grote aankopen doen op jouw rekening.

Reactie van Netflix

'Wij linken inderdaad wel eens naar de website via een mail, maar je wordt altijd aangesproken met de naam die je hebt ingevuld als voornaam tijdens de registratie', meldt Netflix aan ons. Als er problemen zijn met je betaling, is het ook niet mogelijk om films of series te kijken via Netflix. 'Op elk willekeurig apparaat krijg je dan de melding dat je de betaling moet bijwerken om te kunnen afspelen,' vervolgt het bedrijf. 'de melding wordt ook bovenaan elke pagina van de website getoond, als het abonnement in de wacht staat. Die melding is niet te missen, haha.' Dat zijn genoeg redenen om het valse mailtje weg te gooien.

Hoe herken ik valse e-mails?

Gerelateerd