Heb je een bericht gekregen van 'ING' waarin staat dat je je gegevens moet bijwerken omdat de nieuwe privacywetgeving van start gaat? Doe dat niet! Het bericht is vals en de afzenders zijn uit op jouw persoonsgegevens.

Volgens het bericht wordt op twee januari de nieuwe privacywetgeving van kracht. Om die reden moet je je gegevens bijwerken, omdat ze anders zogenaamd misbruikt kunnen worden. Je kan je gegevens bijwerken via de link in het bericht. Doe dit niet!

Persoonlijke gegevens invullen

Je wordt doorgestuurd naar een phishingsite, waar je waarschijnlijk moet inloggen met je bankgegevens. Vervolgens moet je verschillende persoonlijke gegevens invullen. Met deze gegevens hebben de oplichters genoeg informatie om bijvoorbeeld je rekening leeg te trekken of identiteitsfraude te plegen uit jouw naam.

Foute datum

In het mailtje van 'ING' staan twee punten waaraan je kan herkennen dat het een phishingmail is. Zo klopt de datum waarop de nieuwe privacywetgeving van start is gegaan niet: de AVG is ingegaan op 25 mei 2018 en niet op 2 januari 2019.

Meer tips voor het herkennen van phishingmails

Gerelateerd