Heb je een mail gekregen van 'IKEA' waarin staat dat je een waardebon ter waarde van €500,- kan winnen? Trap er dan niet in! Het klinkt misschien verleidelijk om mee te doen, maar je eindigt met een hele hoop spam.

IKEA bestaat zogenaamd 75 jaar en dat wil het bedrijf graag met de klanten vieren. Omdat jij in het verleden iets hebt gekocht in IKEA, krijg je de kans om een waardebon ter waarde van vijfhonderd euro te winnen. Je hoeft alleen maar antwoord te geven op drie vragen. Die kan je vinden via de link in het bericht. Klik niet!

Benaderd door 'sponsoren'

Je wordt doorgestuurd naar een mini-enquête van drie vragen. Nadat je deze hebt ingevuld, moet je je gegevens invullen. Doe dit niet! Door jezelf in te schrijven, geef je aan verschillende 'sponsoren' toestemming om jou te benaderen met ongewenste mails, telefoontjes, post en andere spam. En de cadeaukaart? Daar kan je waarschijnlijk naar fluiten.

Advies: gelijk verwijderen

Deze valse winactie kan je gelijk verwijderen. Wil je er zeker van zijn dat een actie waar je aan meedoet echt is? Hou dan de officiële kanalen van het desbetreffende bedrijf in de gaten.

Meer tips: zo herken je een valse winactie

Gerelateerd