Ah, wat lief! Bol.com geeft je een cadeautje, als bedankje voor je vorige bestellingen. Helaas: dit is een valse e-mail. Als je erin trapt, eindig je met een duur abonnement.

Volgens het bericht word je gemist bij Bol.com. Om je te bedanken voor je vorige bestellingen, is er een cadeautje voor je klaargezet. Je hoeft alleen maar een mini-onderzoek van zes vragen in te vullen. Doe dit niet!

Nepreacties

De link in het bericht stuurt je door naar het mini-onderzoek. Nadat je deze ingevuld hebt, eindig je op 'de prijzenpagina'. Hier kan je een prijs uitzoeken. Om je te overtuigen van de winactie, staat er onderaan de pagina een lijst met lovende reacties. Als je deze personen op het internet opzoekt, zie je dat ze helemaal niet bestaan. De reacties zijn nep en de foto's van internet geplukt.

Peperdure abonnementsdienst

Het maakt niet uit welke prijs je kiest: op elke prijzenpagina staat in kleine lettertjes te lezen dat je meedoet aan een loterij en slechts kans maakt op jouw gekozen prijs. Bovenaan de pagina staat in kleine lettertjes dat jouw gekozen 'prijs' wordt geleverd met een proefabonnement van een paar dagen op een website met onbeperkt entertainment. Na dit proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand. Dat betekent dus dat je eindigt zonder prijs, maar met een ongewenste en dure abonnementsdienst.

Geen cadeau vanwege bestelling

Helaas krijg je geen cadeautje omdat je iets besteld hebt bij een webwinkel. Wil je meedoen aan een winactie van Bol.com? Kijk dan op

Hoe herken je een valse e-mail?

Gerelateerd