Een e-mail ontvangen uit naam van Apple waarin staat dat het bedrijf je pakket niet kon leveren? Laat je niet misleiden. Wanneer je doorklikt op de link in het bericht, blijkt het om een valse winactie te gaan.

Volgens de e-mail kon een pakket van 'Apple Winkel' niet geleverd worden, omdat er een fout zit in je postcode. Deze kun je bijwerken door op de link in het bericht te klikken.

Winactie

Wanneer je doorklikt, kom je op een website waar drie vragen worden gesteld. Opvallend is dat deze vragen over Google gaan, terwijl de e-mail van Apple komt. Als je ze alledrie hebt beantwoord, heb je prijs. Namelijk een iPhone 7. Het enige wat je hier nog voor hoeft te doen is je gegevens achterlaten. Maar doe dit niet!

Sponsors

Wanneer je alles op de website leest, wordt duidelijk dat het geen actie van Apple betreft, maar van een bedrijf dat aan je gegevens wil komen. Zogenaamde 'sponsors van de actie zullen je vervolgens lastigvallen met ongewenste e-mails en telefoontjes. Bovendien is het nog maar de vraag of je daadwerkelijk een iPhone 7 ontvangt. Wij adviseren je hier niet aan mee te doen.

Lees meer over misleidende winacties

Gerelateerd