Uit naam van ABN AMRO gaat een mail rond met de tekst 'Je bankzaken en corona' in de onderwerpregel. Vanwege het coronavirus moet je je bankpas vervangen, is het excuus. Deze mail is uiteraard zo vals als maar kan.

De volledige tekst uit de mail luidt als volgt:

'Je bankzaken en Corona
Denk aan uw gezondheid

 
Geachte relatie,

Het zijn vreemde tijden, deze coronatijden. Je gezondhis staat natuurlijk voorop. Maar misschien word je ook financieel geraakt. Of misschien heb je wel vragen over het regelen van je dagelijkse bankzaken.

Bankieren in tijden van Corona

We zetten alles op alles om er juist nu voor je te zijn. Een van onze maatregelen is dat we onze klanten vragen hun huidige betaalpas te vervangen door een nieuwe aan te vragen via abnamro.nl/vervanging. Dit proces is volledig gratis.

Oplossingen om hygiënisch te betalen

  • Contactloos, met je betaalpas een tijdelijk hoger imiet instellen.
  • Met de mobiel, nog makkelijker.'

De link in de mail verwijst echter naar het domein betaal-pas.webcindario.com, een nagemaakt domein dat op het moment van schrijven nog actief is. Wat er gebeurt als je tóch inlogt, hoeven we inmiddels hopelijk niet meer uit te leggen.

Eerder werden corona-gerelateerde valse mails uit naam van de Rabobank en ING verstuurd. Het is vermoedelijk slechts een kwestie van tijd voordat alle overige banken ook aan de beurt komen.