Het LMIO (Landelijke Meldpunt Internetoplichting) heeft een melding ontvangen over de website: www.newstore.buyfashionshop.com. Uit controle van de website is gebleken dat er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesproken kan worden over een malafide website.

Dit blijkt uit het volgende: 

  • Door de hoge kortingen zijn de prijzen onrealistisch laag (te mooi om waar te zijn) 
  • In de informatievoorziening ‘verzenden & retouren’ wordt aangegeven dat de website 3 soorten betalingen accepteert: creditcard en Western Union.
  • De website lijkt te zijn vertaald via een vertaalmachine, dit kun je o.a. herkennen aan de 'thuis'-knop, wat 'home' had moeten zijn, taalfouten en slechtlopende zinnen.
  • Daarbij blijkt in de informatievoorziening 'sitemap' de Nederlandse en Engelse taal door elkaar te worden gebruikt.
  • Er staan op de website geen bedrijfsgegevens of bezoekadres vermeld en het is enkel mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de verkoper(s) achter de website.

Foute site of webshop? Opgelicht?! waarschuwt je vooraf via de browserplugin

Ontvang waarschuwingen direct van de redactie via de nieuwe Opgelicht?!-app

De website www.newstore.buyfashionshop.com staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Bron: LMIO