Criminelen hebben valse e-mails verstuurd uit naam van MijnOverheid. Deze berichten lijken erg op de e-mails die deze overheidswebsite echt verstuurd. Laat je niet misleiden!

Volgens de valse e-mail staat er een nieuw bericht klaar in de Berichtenbox op MijnOverheid. De link in de e-mail lijkt te verwijzen naar deze officiële overheidswebsite. Niets is echter minder waar. Wie klikt, komt terecht op een nagemaakte site. Via deze site proberen criminelen inloggegevens voor DigiD te bemachtigen.

Naam in aanhef

Het onderwerp van de mail is 'Bericht van Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid'. Opvallend is dat de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef van de mail staan. Daardoor lijkt de mail betrouwbaar.

Groen slotje

De cybercriminelen achter deze mail hebben erg hun best gedaan de site zo echt mogelijk te laten lijken.

Zo begint de URL met mijnoverheid, maar dat is slechts het subdomein. Ook is de URL voorzien van een groen slotje.

Advies: typ adres zelf in

Deze valse e-mail is een zeer goede imitatie van de berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd. Krijg je zo’n bericht, is het verstandig om niet via de link in de mail naar MijnOverheid.nl te gaan. Voer het webadres (mijn.overheid.nl) zelf in de adresbalk van je browser. Zo weet je zeker dat je op de juiste site terechtkomt.

Bron: https://www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd