Dat we niet vaak genoeg kunnen waarschuwen voor de Ierse klusjesmannen blijkt uit een incident in Katwijk. Een man had een overeenkomst gesloten met de klussers, maar werd gelukkig op tijd gewaarschuwd door een oplettende buurtbewoner. Blijf te allen tijde alert en bel direct de politie!

Een man uit Katwijk had een overeenkomst gesloten met de malafide klusjesmannen, maar werd gewaarschuwd door een alerte buurtbewoner via een 'buurtWhatsApp'. Nadat de bewoner de mannen verzocht te stoppen met hun werkzaamheden en onmiddellijk de tuin te verlaten, werden zij boos en eisten ze alsnog het geld.

Kenmerken malafide klusjesmannen

De Engelssprekende klusjesmannen verplaatsen zich per busje door het hele land. Ze spreken je aan op straat of staan voor je deur. Ze richten met hun onprofessionele handelswijze vaak beschadigingen aan. De schade kan soms tot in de duizenden euro's oplopen. Zodra je de mannen tegenspreekt, gaan ze je bedreigen en intimideren. De kosten die ze voor hun werkzaamheden vragen, lopen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden op tot absurd hoge bedragen.

Moeilijk te bewijzen

Toch is het voor de politie lastig om gedupeerden te helpen, gezien het gaat om een geschil tussen burgers en bedrijven. Daarnaast wordt de overeenkomst vaak mondeling gesloten, waardoor het voor jou bijna onmogelijk wordt om te bewijzen dat er sprake is van opzet. Ook verdwijnen de mannen zodra hun klus af is en zijn ze vervolgens onvindbaar.

Waarschuw de mensen om je heen

Het is dus heel belangrijk om je omgeving alert te maken op de klussers. Waarschuw de mensen om je heen, maar zeker ook de ouderen en kwetsbaren.

Bel de politie!

Kom jij de klusjesmannen tegen, bel dan direct de politie. Mocht je werkzaamheden willen laten verrichten aan je huis, ga dan naar een gerenommeerd bedrijf. Laat je niet zomaar overhalen door onbekende mannen op straat of aan de deur.

Meer weten?

De klusjesmannen duiken overal op, wat de reden is dat er al flink wat mensen zijn gedupeerd. Meer informatie over dit onderwerp kun je vinden in dit dossier. Daarnaast biedt dit fragment meer informatie over de leefwijze van de mannen.

Bron: unity.nu

Gerelateerd