Er is een e-mail in omloop waarmee oplichters jouw bankgegevens in handen proberen te krijgen. Het bericht lijkt afkomstig van Rabobank, dit is echter niet het geval! Je hebt hier met een phishingmail te maken.

In de e-mail staat dat de bank een nieuwe, verbeterde betaalkaart introduceert. De pas zou ontwikkeld zijn om 'valse werkzaamheden defenitief te voorkomen.' Aan de spelfout kun je mogelijk al zien dat je niet met de echte Rabobank te maken hebt.

Urgente boodschap

Je zou de nieuwe bankpas gratis aan kunnen vragen tot 13 juni. Deze urgente boodschap zien we vaker terugkomen in phishingberichten. Hiermee probeert de afzender van de e-mail je bang te maken en in de val te lokken. Laat je niet misleiden!

Toegang tot jouw bankrekening

Door op de link in het bericht te klikken kun je de nieuwe kaart zogenaamd aanvragen. De link verwijst naar een phishingsite waar criminelen naar je inloggegevens vragen. Met deze gevoelige informatie krijgen ze toegang tot jouw bankrekening. Daarnaast kunnen ze met jouw gegevens frauduleuze praktijken uitvoeren.

Herken valse e-mails

Verwijder deze gevaarlijke e-mail ogenblikkelijk. Zo houd je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Bekijk dan eens ons artikel over het herkennen van valse e-mails.

Check hier wat je tegen phishingberichten kunt doen

Gerelateerd