Elke maand verhandelen miljoenen mensen hun spullen (iPod, telefoons, spelcomputers) met andere particulieren. Meestal gebeurt dit naar volle tevredenheid van beide partijen. Helaas is er ook een kleine groep mensen die - net als in de echte wereld - misbruik maakt van het vertrouwen van anderen.

Daarom hebben de Politie en het Openbaar Ministerie in samenwerking met Marktplaats het Meldpunt Internetoplichting opgericht. Deze partijen vinden het belangrijk dat het vertrouwen in de handel via internet wordt beschermd, zodat mensen op een plezierige manier en in goed vertrouwen zaken met elkaar kunnen blijven doen.

Wanneer iemand melding van oplichting doet via onderstaande link dan wordt deze beoordeeld door het Meldpunt Internetoplichting. Wanneer de Politie en het Openbaar Ministerie besluiten om naar aanleiding van een of meerdere meldingen een zaak op te pakken, dan kunt men gevraagd worden om aangifte te doen. Dit verzoek ontvangt die persoon per e-mail. Om aangifte te doen dient men in te loggen met DigiD, waarna bij de melding kunt klikken op de link "doe aangifte". Het aangifteformulier opent dan, waarbij de informatie uit de melding al is overgenomen.

Voor meer informatie kijk op de internetsite www.politie.nl

Gerelateerd