Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van bol.com afkomstig is. In het bericht wordt je verteld dat je kans maakt op een cadeaukaart ter waarde van €500,-. Trap hier niet in. Het is een valse winactie.

Om te kijken of jij een van de gelukkige winnaars bent, moet je op de button in de e-mail klikken. De button verwijst naar een website waar een formulier openstaat.

Lees de voorwaarden

Er wordt in dit formulier naar je gegevens gevraagd. We raden je aan de voorwaarden te lezen voor je je persoonlijke informatie deelt. In de voorwaarden staat namelijk dat de winactie door een Iers marketingbureau is georganiseerd. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan hun sponsoren. Deze sponsoren zullen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. Daarnaast wordt duidelijk dat je geen cadeaukaart voor bol.com kunt winnen.

Voorkom spam

Opgelicht?! adviseert je om deze e-mail naar je prullenmand te verslepen en niet mee te doen aan deze 'winactie'. Zo voorkom je een mailbox vol spam. Meer tips om spam te vermijden? Lees ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd