Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van International Creditcard Services (ICS) afkomstig is. Trap niet in dit valse bericht over je rekeningoverzicht, het is een phishingmail!

In het bericht kun je lezen dat je je rekeningoverzicht van de afgelopen maand kunt bekijken. De betalingen die de afgelopen maand via je creditcard hebben plaatsgevonden, zou je binnen 21 moeten betalen.

Valse link

Je kunt het overzicht bekijken door op de link in de e-mail te klikken. Doe dit niet! De link verwijst naar een valse website waar je gevraagd wordt in te loggen. Op deze manier probeert de afzender van de e-mail jouw gegevens te stelen. Zo krijgt de oplichter toegang tot jouw creditcardrekening.

Kwade intenties

De e-mail lijkt misschien van ICS afkomstig te zijn. Onderaan het bericht staat namelijk geschreven dat je voorzichtig om moet gaan met je persoonlijke gegevens. Het lijkt hierdoor alsof de afzender geen kwade intenties heeft. Laat je niet misleiden! Aan het e-mailadres van de afzender kun je zien dat je niet met het echte creditcardbedrijf te maken hebt.

Advies

Voorkom dat je gegevens in verkeerde handen vallen en verwijder deze e-mail onmiddellijk! Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ICS. Wil je meer lezen over phishing? Check dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd