Laat je niet bang maken door een e-mail die zogenaamd van International Card Services (ICS) afkomstig is. In de e-mail staat dat iemand heeft geprobeerd toegang te krijgen tot je rekening. Het creditcardbedrijf heeft niets met de e-mail te maken.

Omdat iemand met onjuiste gegevens bij je rekening wilde komen, is je rekening volgens de afzender van het bericht tijdelijk beperkt.

Valse link

Als je je gegevens verifieert, zou je weer toegang tot je account bij ICS krijgen. Je kunt dit zogenaamd doen door op de button in het bericht te klikken. Doe dit niet! Als je met je muis over de button gaat (zie afbeelding) kun je zien dat de button naar een valse link verwijst. De pagina waar de button naar verwijst, is een phishingsite. Via deze pagina proberen oplichters aan jouw inloggegevens bij het creditcardbedrijf te komen. Als de oplichters jouw gegevens in handen hebben, kunnen ze toegang krijgen tot jouw rekening.

Twijfel over echtheid?

Je kunt deze e-mail met een gerust hart door de virtuele papierversnipperaar halen. Door dit bericht te verwijderen houd je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf. Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ICS. Hier kun je lezen hoe je valse e-mails van 'ICS' herkent.

Meer weten? Dossier phishing

Gerelateerd