De Kamer van Koophandel (KvK) waarschuwt ondernemers voor een frauduleuze brief waarbij misbruik wordt gemaakt van het logo van de organisatie.

LegitimatiebewijzenDe ontvanger wordt gevraagd kopieën van legitimatiebewijzen van alle eigenaren, vennoten, directeur of anderzijds bevoegden van ondernemingen te faxen. Doe dit niet, want het document is dus niet afkomstig van de KvK.

Nieuwe wetIn de brief staat dat er onlangs een nieuwe wetgeving in werking is getreden. Daardoor is de KvK verplicht om de identiteit te controleren van de personen die betrokken zijn bij de ingeschreven ondernemingen. De brief is ondertekend door C.J.H. Dijkstra. Deze persoon doet zich voor als een medewerker van verschillende regionale Kamers van Koophandel, aldus de organisatie.

AangifteDe mailing heeft als doel het verzamelen van identiteitsgegevens. Fraudeurs kunnen met deze informatie en het KvK-registratienummer 'grote schade aanrichten aan het bonafide bedrijfsleven'. Ondernemers die al op de brief hebben gereageerd, kunnen aangifte doen bij de politie. Heeft u deze brief ook ontvangen? Stuur de brief dan door naar info@fraudehelpdesk.nl.

In juni waarschuwde de KvK ook voor een brief met dezelfde strekking.

Bekijk een voorbeeld van de brief.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl