Momenteel gaat er een phishingmail rond uit naam van Ziggo. De website waar naartoe wordt gelinkt lijkt sprekend op de website van Ziggo, maar is nep!

in de valse e-mail staat dat je een machtiging moet afgeven zodat Ziggo automatische incasso's kan plaatsen. De e-mail is haast niet van een echte Ziggo e-mail te onderscheiden en ook de link in de e-mail doet je in eerste instantie vermoeden dat je naar de echte Ziggo website wordt gestuurd. Maar let op! Wanneer je op de link klikt kom je op een nepsite terecht, volledig nagemaakt als pagina op de echte Ziggo site.

Op deze nepsite staat dat je direct kan betalen. Het enige dat je moet doen is je bank selecteren. Wanneer je dit doet, kom je vervolgens op een neppagina van je bank terecht. Kortom, je wordt van een valse pagina naar de volgende valse pagina gestuurd.

Advies

Let goed op de link in je adresbalk. Is dit een afwijkende URL? Betaal dan nooit zomaar. Bovendien zal Ziggo je nooit per mail vragen om je persoonlijke gegevens door te geven.

Twijfel je aan een e-mail? Lees hier onze tips hoe je een valse e-mail kunt herkennen. Heb je toch betaald via de nepsite? Neem dan contact op met je bank en de klantenservice van Ziggo.