Volgens het bericht uit naam van de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo, moet je binnen twee dagen je gegevens verifiëren wegens een nieuwe wet. 
 

Cybercriminelen sturen veel nepmails rond namens Bitvavo waarin crypto-investeerders worden opgeroepen om hun gegevens bij te werken vanwege een nieuwe wet. Met onderstaande sms spelen oplichters in op een nieuwe vorm van oplichting, bevestigt de cryptocurrency exchange.
 
"Onze SMS berichten zullen binnenkomen als zijnde (afzender): Bitvavo, hier is dan ook geen telefoonnummer aan gekoppeld", laat Ronald, supportmedewerker van Bitvavo weten. Het cryptocurrecy bedrijf gebruikt alleen sms-berichten om een telefoonnummer te bevestigen. 

Valse sms Bitvavo

Blijf als crypto-investeerder via pushberichten op de hoogte van actuele oplichtingstrucs namens Bitvavo via onze gratis Opgelicht?!-app (voor Android en iOS). 

Vals gevoel van urgentie

Je kunt je account verifiëren via de link ‘tinyurl.com/4bfe9tcw’, dit ziet er alleen niet uit als een betrouwbare link van Bitvavo. Om twijfelaars toch over de streep te trekken, staat er in het bericht dat je binnen twee dagen actie moet ondernemen. Doe je dit niet, dan wordt je account geblokkeerd. Het zaaien van angst is een veelgebruikte truc van criminelen.

Bitvavo zal nooit berichten uitsturen waarbij ook maar enige vorm van urgentie in verwerkt is", laat Bitvavo weten. 

Op de link geklikt? 

Neem contact op met Bitvavo als je jouw accountgegevens hebt ingevuld. Betreft het betaalgegevens? Contacteer dan je bank of creditcardmaatschappij.

Bitvavo geeft tips om je account extra te beschermen:

Lees ook