Opgelicht?! maakt zich er al jaren sterk voor. Vereniging Aanpak Tellerfraude juicht onze aandacht meer dan toe. Mede dankzij de vele items die we onder de aandacht brachten, is dringt de urgentie ook meer en meer door in politiek Den Haag. Fraude met tellerstanden gaat naar eigen zeggen harder aangepakt worden. Dit jaar liet Opgelicht?! zien hoe het gesteld is met de tellerstanden van motorfietsen. Erbarmelijk. Er is namelijk niets geregeld. Maar dat gaat veranderen met een op stapel staande tellerregistratie voor motorfietsen. Ook wil het kabinet een verbod op apparaten die de teller kunnen manipuleren. Volgens het kabinet leidt de fraude jaarlijks tot 110 miljoen euro aan te veel betaalde aanschafkosten en achterstallig onderhoud. 

Er komt ook een verplichte controle van de kilometerteller. Op dit moment gebeurt dat alleen in de garage bij reparaties boven de 150 euro, maar dat gaat veranderen naar alle reparatie-, onderhouds- en bandenwisselbezoeken.

Meer waard bij lagere kilometerstand

Hoewel het strafbaar is om met kilometerstanden te rommelen, gebeurt het vaak. Bij een lagere kilometerstand is het voertuig namelijk meer waard.

Opgelicht?! besteedt regelmatig aandacht aan fraude met kilometerstanden. Bekijk het dossier over het onderwerp 'Kilometertellerfraude' voor nieuws, hulpartikelen en video's.

Bron: Nu.nl