In een misleidende e-mail word je opgeroepen om op Jumbo te stemmen als 'beste winkelketen of webshop van het jaar'. Je zou hiermee een cadeaukaart kunnen winnen. Trap er niet in!

De afzender van een valse e-mail roept je op om op Jumbo te stemmen. Dit zou je doen door 'Stem op Jumbo' aan te klikken. Stem je op de supermarktketen, dan maak je zogenaamd kans op een Jumbo cadeaukaart van 150 euro.

Promotieacties aanbieden

Wanneer je op de link klikt, kom je op een pagina waar je je persoonlijke gegevens moet invullen. Vervolgens moet je allerlei vragen beantwoorden. Een van de vragen is bij welke energieleverancier je zit en je krijgt allerlei promotieacties aangeboden.

Spam en telefoontjes ontvangen

Uit de algemene voorwaarden blijkt dat het dan niet om een verkiezing gaat maar om een promotioneel kansspel, waarbij een marketingbureau aan je persoonlijke gegevens probeert te komen. Als je meedoet, krijg je veel spam en ongewenste telefoontjes.

* De organisator van de echte verkiezing tot 'beste supermarktketen van het jaar' is niet de afzender van dit bericht en heeft hier dan ook niets mee te maken.

Gerelateerd