Eurovisie Songfestival winnaar Duncan Laurence is nog maar net terug in Nederland. Maar de elf shows die hij geeft zijn nú al uitverkocht. Een uitgelezen kans voor ticketfraudeurs om hun slag te slaan. Tweedehands ticket kopen? Opgelicht?! geeft tips om dit zo veilig mogelijk te doen. 

Direct na het optreden in Tel Aviv ontstond een run op kaartjes voor de tournee, zeggen de theaterdirecteuren. De Eurovisie-ster begint zijn tour op 10 oktober in Doornroosje in Nijmegen en sluit de reeks af in het Overijsselse Hengelo op 8 november.

Lees alles over Ticketfraude hier

Een kaartje scoren kan nog pittig worden. De concertkaarten worden online voor twee keer de originele prijs verkocht. Als het niet meer is. Wil je toch nog een ticket scoren let dan in ieder geval op de volgende zaken:

  • Controleer de gegevens van de verkoper op de website van de politie. Daar kun je zien of er al meldingen zijn over het rekeningnummer, telefoonnummer of e-mailadres van de verkoper.
  • Neem contact op met de verkoper en stel vragen. Hoe reageert hij of zij hierop?
  • Google de naam en het rekeningnummer van de verkoper.
  • Check of de verkoper ook kaartjes aanbiedt voor andere evenementen.
  • Probeer bij de verkoper thuis af te spreken om de kaartjes op te halen.

Meer tips vind je hier: Waar moet ik op letten bij het kopen van concert- en festivalkaarten?

Kans gemist voor een concert in Nederland? Duncan geeft ook nog shows in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden.

Foute site of webshop? Opgelicht?! waarschuwt je vooraf via de browserplugin