Sinterklaas is weer in het land. Hier maken oplichters dankbaar gebruik van door een e-mail te sturen met een valse winactie uit naam van Jumbo.

Om te vieren dat Sinterklaas is aangekomen in Maassluis heeft 'Jumbo' zes speciale pakketten klaarstaan, zo staat in de e-mail. Eén pakket zou voor jou bestemd zijn. Als je op de link in de tekst klikt, kom je terecht op een website, waar vier enquêtevragen worden gesteld over je internetgebruik.

Na deze vragen blijkt het niet meer over zes sinterklaaspakketten te gaan. Je kunt namelijk kiezen tussen twee smartphones: iPhone 7 of Samsung Galaxy S7 Edge. Onduidelijk is of deze mobiele telefoons daadwerkelijk worden weggegeven.

Actievoorwaarden

Nadat je een van de twee smartphones hebt gekozen, word je gevraagd om je persoonsgegevens in te vullen. Doe dit niet! In de actievoorwaarden staat aangegeven dat je gegevens mogelijk worden doorverkocht aan derden. Dit betekent dat andere bedrijven jou telefonisch of via de e-mail kunnen benaderen voor diverse acties.

Valse winacties

Er worden vaker valse winacties gestuurd uit naam van bedrijven. Meer weten? Bekijk ons dossier over malafide winacties.

Gerelateerd