Er is een groep Ierse klusjesmannen actief in Brabant. De redactie van Opgelicht heeft?! meerdere meldingen uit de regio ontvangen van mensen die aan de deur zijn benaderd door de mannen. Hun ‘werk’ bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen vaak veel te veel betalen voor slecht geleverd werk.

In Boxmeer betaalden bewoners de klussers een bedrag van €2500 voor reparatie, schoonmaak, impregnatie en coating van het dak en verschillende andere werkzaamheden rond het huis. De klussers gingen aan de slag, maar voerden slechts een klein deel van de afgesproken werkzaamheden uit. Tijdens de lunch gingen ze ervandoor en lieten het huis in een grote puinhoop achter.

Vanuit Best kwam een melding van een vrouw die werd benaderd door klusjesmannen. Ze boden aan het dak schoon te maken en te impregneren. De vrouw vertrouwde de zaak niet en is er niet op ingegaan. Opvallend is dat er geen naam op het visitekaartje van de klussers stond.

Ook bij de politie zijn meerdere meldingen over de klussers binnen gekomen, waaronder een uit Veldhoven.

De klusjesmannen maken deel uit van een groep 'Ierse Travellers' die door het land trekken. Ze kunnen dus ook in andere delen van het land opduiken.

Gerelateerd