Een 90-jarige man uit Amersfoort is slachtoffer geworden van een woningoverval toen hij de voordeur weigerde te openen tijdens een babbeltruc, meldt de politie. 

Meerdere mannen bellen bij de hoogbejaarde weduwnaar aan en vragen om water, omdat ze autopech zouden hebben. Het slachtoffer is in juni ook al slachtoffer geworden van een babbeltruc en is daarom alert. Hij laat de voordeur dicht, duwt plastic bekertjes door de brievenbus en zegt dat de mannen gebruik mogen maken van de buitenkraan.

De mannen stellen dat de bekertjes kapot zijn gegaan, maar het slachtoffer weigert alsnog de deur te openen. Daarop breken de mannen de voordeur open en stormen ze de woning binnen, waarbij ze het gedenkhoekje van de twee jaar terug overleden vrouw van het slachtoffer compleet verwoesten. Ze nemen wat sleutels en een goudkleurig horloge mee en vertrekken weer.

Signalement

De man is zo geschrokken en overstuur dat hij niet met zekerheid kan zeggen of het om twee, drie of vier overvallers gaat. De mannen zijn in elk geval tussen de twintig en veertig jaar oud, licht getint, en spreken Nederlands.

De politie vraagt om tips: ‘Wie heeft iets verdachts gezien op maandagavond 4 november rond 19:00 uur op of in de omgeving van de Reijmerinkstraat in Amersfoort? Wie weet wie de babbeltrucers annex woningovervallers mogelijk zijn?’ 

In een uitzending van RTV Utrecht sprak de politie over de 'misselijkmakende daad'. Kijk het fragment hieronder terug.

Lees: 

Bron: Politie