De laatste maanden komen er op onze redactie veel klachten binnen over Chinese webshops die via Nederlandse domeinnamen hun waar aanbieden. Deze webwinkels leveren vaak namaakgoederen of helemaal niets. Daarnaast loop je het risico dat de mensen achter de webwinkel met jouw creditcardgegevens aan de haal gaan. Hoe herken je zo’n Chinese webshop en wat kun je doen om te voorkomen dat je wordt gedupeerd? Je leest het in dit artikel.

Let op de naam

Let goed op de naam van de webshop. De Chinezen die de domeinnamen opkopen hebben vaak geen idee wat de naam die ze overnemen betekent. En dus ontstaan er vreemde combinaties. Zo kon je in februari bijvoorbeeld schoenen bestellen op www.borstkankerforum.nl. Dus als de webshop een naam heeft die absoluut niet past bij de producten die aangeboden worden, denk dan twee keer na voor je een bestelling plaatst.

Tips creditcardmaatschappij

Creditcardmaatschappij ICS geeft de volgende tips om fraude te voorkomen:

  • Laat je niet verleiden door de prijs.
  • Controleer of je spelfouten ziet.
  • Controleer het retourbeleid.
  • Als er producten worden aangeboden voor een prijs die te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.
  • Zoek op Google naar recensies over de aanbieder.

Opgelicht?! App

Via onze alerts waarschuwen wij geregeld voor malafide webwinkels. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele waarschuwingen? Download dan onze app voor Android of iOs en stel pushmeldingen voor de categorieën die voor jou relevant zijn.

Gerelateerd