Het LMIO (Landelijk Meldpunt voor Internet Oplichting) heeft een melding ontvangen over de website: www.messcomputers.nl. Uit controle van de website is gebleken dat er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesproken kan worden over een malafide website.

Dit blijkt uit het volgende:

  • Uit onderzoek is gebleken dat de website www.messcomputers.nl misbruik maakt van bestaande bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, adresgegevens, KvK-nummer).
  • Er zijn meerdere meldingen binnengekomen bij het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting tegen de website  www.messcomputers.nl. Hierin heeft men onder andere verklaard dat men een betaalverzoek heeft ontvangen via de mail, hetgeen erg ongebruikelijk is voor een webwinkel.
  • Door de hoge kortingen zijn de prijzen zijn onrealistisch laag (te mooi om waar te zijn)
  • Uit onderzoek is gebleken dat de website www.messcomputers.nl gebruik maakt van bankrekeningnummer NL91INGB0756988128.
  • Daarnaast blijkt, uit informatie van de website SIDN, dat de domeinnaam op 29-04-2019 is geregistreerd.

Foute site of webshop? Opgelicht?! waarschuwt je vooraf via de browserplugin

De website www.messcomputers.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nlDaarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Kopen in een webwinkel; waar moet ik op letten?

Bron: LMIO