Onze mailbox staat de laatste dagen bol van de meldingen over valse berichten die afkomstig lijken te zijn van postbezorger DHL. Je zou niet thuis zijn geweest tijdens een bezorging, waardoor je nu je adres moet bevestigen en een klein bedrag moet betalen. Doe je dit, geef je criminelen echter toegang tot je bankrekening. 

DHL waarschuwt zelf opTwitter voor de mail. 

Enorme phishingcampagne

Een snelle zoektocht op Twitter maakt duidelijk dat deze mails op grote schaal worden rondgestuurd. Zo zijn er een hoop mensen die er melding van maken en soms zelfs dat ze meerdere mails per dag krijgen. 

Hoe herken je een valse DHL-mail? 

Vrijwel iedereen heeft in zijn leven weleens te maken (gehad) met DHL, dus een bericht van de postbezorger kan voor velen bekend overkomen. Toch moet je altijd scherp blijven als er iets in je mailbox belandt. 

Allereerst: verwacht je geen pakketje? Dan krijg je ook geen berichten, simpel als dat. Neem bij twijfel contact op met DHL. Of met de verzender als je wel een pakketje hebt besteld.

Verder moet je scherp zijn als aan je wordt gevraagd om iets te betalen. DHL schrijft dat je alleen een rekening gestuurd krijgt als je pakketje uit het buitenland komt en je moet betalen voor invoerrechten. Een bestelling binnen Nederland hoef jij niet achteraf voor te betalen. 

Op de website van DHL lees je meer over hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt