Er zijn oplichters actief die het met smoesjes over een coronavaccin op ouderen gemunt hebben. Slachtoffers worden telefonisch benaderd met de mededeling dat er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is, maar eenmaal ter plekke hebben de oplichters toch echt andere plannen.

Daarvoor waarschuwt de GGD Zuid-Limburg.

Ouderen worden telefonisch benaderd door iemand die zich voordoet als medewerker van de gemeenschappelijke regeling. Er wordt aangestuurd op een fysieke afspraak, zogenaamd om een vaccin tegen het coronavirus te komen zetten, al is er ook een variant bekend waarin het zou gaan om het afnemen van een coronatest. 

Is de afspraak eenmaal tot stand gekomen? Dan blijkt al snel dat de bellers andere plannen hebben en het op waardevolle bezittingen gemunt hebben. Het is niet duidelijk of, en zo ja, hoe vaak deze babbeltruc concreet tot diefstal heeft geleid, maar de GGD vindt het ernstig genoeg om voor te waarschuwen.

Ook laat de GGD weten dat er nooit telefonisch contact wordt opgenomen om een afspraak te maken: dat gaat altijd per brief.

Bron: ZO-NWS.nl