Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je een weekend voor je hele familie bij een Van der Valk hotel hebt gewonnen. Dat klinkt als een prachtige prijs! Het gaat hier echter om een misleidende winactie.

Door op de button in het bericht te klikken doe je mee aan de actie. We adviseren je hier niet in mee te gaan.

Algemene voorwaarden

De button verwijst je door naar een website waar je een drietal vragen worden gesteld. De vragen zijn gericht op de vakantie die je zogenaamd gewonnen hebt. Nadat je deze vragen beantwoord hebt, dien je je gegevens in te vullen. Ook dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Het is aan te raden de voorwaarden door te lezen.

Marketingbureau

Er staat namelijk beschreven dat je de eerder genoemde prijs helemaal niet kunt winnen. Daarnaast blijkt dat het bericht afkomstig is van een marketingbureau dat gevestigd is in Estland. Dit bureau wil je gegevens doorverkopen aan andere partijen. Deze partijen zullen je vervolgens lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Negeren en verwijderen

Wij adviseren je deze e-mail te negeren en te verwijderen. Wil je meer weten over valse winacties? Lees dan ons artikel erover.

Gerelateerd