In het nepbericht namens de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo dien je je gebruikersaccount te valideren via een onbekende link.
 

Het bericht is afkomstig van ‘info@ggcpakistan.com’. Dit ziet er niet uit als een mailadres van Bitvavo en het cryptocurrency bedrijf bevestigt dit. Bitvavo laat namelijk op zijn website weten alleen mails te versturen vanaf mailadressen die eindigen op ‘@bitvavo.com’, ‘@info.bitvavo.com’ ‘@news.bitvavo.com’

Valse mail Bitvavo valideren


De laatste tijd hebben cybercriminelen het gemunt op Bitvavo. Download onze Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van dit onderwerp (voor Android en iOS). Zo weet je precies welke Bitvavo-berichten je wel en niet kunt vertrouwen. 

Druk opvoeren

In het bericht staat dat als de bevestigingsprocedure niet op tijd wordt volbracht, er vijftig euro in rekening wordt gebracht. Door te dreigen met consequenties proberen oplichters in te spelen op je emoties, zodat je sneller gaat handelen. 

Neem ondanks de druk juist even de tijd om het bericht te vergelijken met eerdere mails van Bitvavo. Zo bevat elke legitieme mail van Bitvavo een anti-phishing code. In bovenstaand bericht ontbreekt deze code, dus je kunt ervan uitgaan dat de mail phishing is.  

Op de link geklikt? 

Het advies van Bitvavo:

Lees ook